First Flush Theefestival

First Flush Theefestival  |  7 april 2019  |  11.00 - 18.00 UUR  |   HUTTEWEG 24, 7071 bv ulft


LEAFBERRI - PAARSE THEE

Paarse thee is een lichte thee met een subtiele, zoete, houtachtige smaak. Het resultaat van 25 jaar onderzoek naar een ​​nieuwe theesoort die droogte-, ziekte- en vorstbestendig is. Keniaanse paarse thee wordt op grote hoogte (4500-7500 voet boven zeeniveau) langs de evenaar gekweekt.

In deze regio valt gemiddeld 1200 - 1400 mm regen over het hele jaar verspreid. Het equatoriale klimaat en de intense blootstelling aan zonlicht die het ontvangt, zorgt ervoor dat de plant hogere niveaus van antioxidanten en lagere cafeïnegehaltes produceert in vergelijking met zwarte en groene theeën met het extra toegevoegde voordeel van anthocyanines - een type antioxidant dat voorkomt in superfood en fruit zoals rood bessen en bieten.

Deze anthocyanines zijn verantwoordelijk voor de paarse pigmentatie op de theebladeren en dienen ook om de paarse theebladeren te beschermen tegen beschadiging.

leafberri-paarse-theeDe paarse theeblaadjes zijn afkomstig van lokale kleinschalige theeboerderijen en verwerkt in theefabrieken die zijn gecertificeerd met : ISO 22000 - kwaliteits management, ISO 9000 - voedselveiligheid, Fair Trade-theecertificering en Rainforest Alliance-certificering - voor duurzame landbouw.

Meer informatie staat op https://leafberri.com

leafberri-paarse-thee

Kleinschalige theetelers produceren het grootste deel van de paarse thee in Kenia. Deze thee wordt exclusief met de hand geplukt, meestal door vrouwen. Deze werknemers worden vaak geconfronteerd met schendingen van de mensenrechten, lage lonen en gezondheidsproblemen veroorzaakt door het slopende werk van het plukken van thee.

LEAFBERRI koopt daarom fair trade gecertificeerde paarse thee. Fair Trade biedt producenten stabiele prijzen en een Fair Trade-premie die wordt gebruikt om te investeren in lokale gemeenschappen en om boeren en werknemers mondiger te maken. Het stelt ook normen voor veilige arbeidsomstandigheden, duurzame lonen en het moedigt ecologische landbouw en -productiemanieren aan.