First Flush Theefestival

First Flush Theefestival  |  7 april 2019  |  11.00 - 18.00 UUR  |   HUTTEWEG 24, 7071 bv ulft

MARIEKE GRIJPINK

Marieke Grijpink

Mijn weg van de thee, een persoonlijke reis

Mijn theereis begon globaal op mijn achtste, ik kreeg mijn eerste theekopje. Nu, 50 jaar later, heb ik mijn bestemming nog niet bereikt. Thee is mijn 'never ending story', waar ik sinds een paar jaar steeds meer tijd voor neem. Wat brengt thee mij? Rust, vertraging, ritme en richting. Aandacht voor thee is aandacht voor mezelf. In alle rust kiezen voor een thee, het servies, de wijze van bereiden en drinken.

Samen thee drinken verdiept mijn relaties met vrienden en familie. Ook laat ik kinderen deze manier van thee drinken ervaren. Ik bezoek mooie theewinkels, lees boeken en ga met importeurs in gesprek. Ik schrijf recensies over thee wat ervoor zorgt dat ik woorden leer geven aan mijn zintuiglijke ervaringen.

Met mijn interesse voor thee komt er van alles op mijn pad. Ik geef inmiddels theeproeverijen en schenk thee bij workshops van anderen. Ik pas mijn thee aan en maak hierbij dankbaar gebruik van eeuwenoude legendes en verhalen over thee. 

Mijn leven wordt verrijkt en verdiept door dagelijks thee te drinken. Thee neemt mij mee in een wereld van geuren, kleuren en smaken. Wil je even met mij mee op reis? Ik deel graag mijn ervaringen en gun ook jou mooie bestemmingen.

Marieke Grijpink

THEEKRANS 2.0

Theekrans-Marieke-GrijpinkMijn theekransjes vinden plaats op ad hoc basis, soms in het klein met één ouder, soms met een grotere groep. Al naar gelang er op mijn pad komt. Ik richt mij op ouders van kinderen van alle leeftijden. Maar ook op vrienden en bekenden met wie ik, onder het genot van mooie thee, in gesprek ga.

Theekrans 2.0 gaat over opvoeden, kinderen groot brengen, de hobbels die we daarbij allemaal wel tegenkomen. Maar ook over het vinden en behouden van balans. Over het verdelen van je energie en over aandacht. Samen aandacht hebben voor de thee helpt hierbij. Soms maak ik gebruik van werkvormen met kaarten bijvoorbeeld.

Enkele reacties van deelnemers zijn:
“Ik vond het fijn om met andere ouders van hoogbegaafde kinderen ervaringen uit te wisselen.”
“Wat fijn dat ik in een ongedwongen sfeer met je mocht praten.”
“Wat gebeuren er mooie dingen als je verbinding ervaart door aandacht voor elkaar en de thee”.

Eigen ervaring
Door open en zonder vooraf gestelde doelen het gesprek aan te gaan hebben de theekransjes voor mij heel bijzondere ervaringen opgeleverd. Thee zorgt ervoor dat het letterlijk gaat stromen, er wordt verbinding gemaakt.

De aandacht voor het samen ervaren, met al je zintuigen, leidt tot prachtige gesprekken. Ruimte voor elkaar, voor ieder individu, ruimte voor emotie, niets moet, veel mag.

Mijn passie voor mooie theeën straal ik uit tijdens mijn theekrans. Ik maak heel bewuste keuzes voor bepaalde theeën, presenteer de thee op mijn geheel eigen wijze.