First Flush Theefestival

First Flush Theefestival  |  7 april 2019  |  11.00 - 18.00 UUR  |   HUTTEWEG 24, 7071 bv ulft


Auto

Het evenementenpark DRU ligt op ongeveer 10 kilometer van de snelweg A18. Neem afslag Doetinchem-Oost richting Ulft en rijd via de N317 door tot bedrijventerrein De Rieze. Bij de rotonde de eerste afslag rechts, na ongeveer 1 kilometer staan 2 ingangen van het DRU Park aangegeven. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op en rond het terrein.

OV

Vanaf Arnhem Centraal of Arnhem Velperpoort reis je met de trein tot station Doetinchem. Stap daar over op lijn 28 van Arriva. Je reist door tot halte ‘Industriepark’ aan de Frank Daamenstraat in Ulft. NB Op zondag rijdt de lijnbus volgens een uurdienst (niet in de daluren). De reistijd vanaf Doetinchem is ongeveer 15 minuten.

Maarten BolandMaarten Boland, 1974
Sinderen (Gelderland)

Thee is altijd een favoriete drank van me geweest. Ik dronk het tijdens gitaar spelen of bij de televisie. En later ook om 's avonds beter in te slapen (kruidenthee). Enkele jaren geleden heb ik een ingrijpend besluit genomen om met het schrijven voor tijdschriften en kranten te stoppen. Ik startte een webshop met keukenkruiden en kruiden voor de bereiding van thee. Steeds vaker maakte ik zelf melanges, later ook met toevoeging van echte thee (van de Camellia sinensis). De ene keer meng ik een melange die een grote groep theedrinkers lekker zal vinden, dan weer creëer ik een thee die zeer extreem is. Of met ingrediënten die je totaal niet verwacht. Erg leuk als ze dan toch blijken aan te slaan in de winkels die deze thee verkopen.
Ik kan mijn creativiteit ook kwijt bij het promoten van de webwinkel en het fotograferen van nieuwe producten. Door het ontstaan van theefestival First Flush zijn er veel nieuwe uitdagingen bij gekomen. Ik denk graag in oplossingen, niet in problemen. Die eigenschap komt nu goed van pas. Favoriete thee? Melange van oolong, kurkuma-granulaat en bamboe.

Anne AdamsAnne Adams, 1974
Ulicoten (Noord-Brabant) 

Mijn passie voor thee was er al vroeg. In de vorm van kruiden infusies en het verzamelen van theeblikjes. Thee kocht ik toen nog in zakjes in de super... Met de jaren is die interesse uitgegroeid tot een passie die véél verder gaat dan een mooi gevulde theedoos. Nu ga ik op zoek naar speciale thee, thee met een verhaal, thee samengesteld door een bijzondere vriend, thee gemaakt door een kleine theetuin ergens in Sichuan, maar ook met een lekkere infusie kan ik blij zijn! Het meest bijzondere is wel dat ik zelf thee maak van de Camellia sinensis. Precies zoals in China doen! Die thee maak ik met de hand op grote schaal. Kan niet wachen tot de eerste pluk (first flush) er weer is! Erg trots was ik op de Gourmet `d Or die we (Tea by Me) tijdens het Concours de Thé International van de AVPA mochten ontvangen voor de first flush groene thee. Een door mij gemaakte groene thee die als 4e eindigde! Dit jaar ga ik voor goud. Brons zal ook goed zijn, laat de Japanners in hun waarde. Mijn favoriete thee? In de zomer sencha en nu zwarte thee, liefst Chinese. Keemon Congou en Sichuan Old Tree staan nu op het aanrecht.